Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ Ο.Φ.Θ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Δηλώστε Συμμετοχή!


Η 1η και ταχύρυθμη σειρά(15-22/7)  απόκτησης πτυχίου κυβερνήτη ( skipper),του Ο.Φ.Θ.Α.περιλαμβάνει εβδομαδιαίο ταξίδι στο βόρειο αιγάιο και στις σποράδες. Συνδυάζει τις διακοπές με απόκτηση γνώσεων και πτυχίου.Δεν απιατεί καμία προηγούμενη εμπειρία .Κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα γίνονται θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα πάνω στο σκάφος (θα δοθέι και το βιβλίο ιστιοπλοϊας του Π.Ο.Ι.Α.Θ.) .Η συνεχής επαφή με την θάλασσα, τον δάσκαλο και το σκάφος θα εξοικιώσει τους μαθητές και θα τους μεταφέρει πολλές εμπειρίες.

(διαθεσιμότητα 7 μαθητών...)





 ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Από 18 ετών και για όλη σας την ζωή.

Δεν είναι απλώς ένα άθλημα αλλά τρόπος ζωής...

Ενώ σε όλα σχεδόν τα αθλήματα, ο χρόνος ενασχόλησης κατ' ανάγκη είναι περιορισμένος και εξαντλείται σε διάστημα μίας ή δύο ωρών το πολύ, όπως π.χ το ποδόσφαιρο , μπάσκετ, τένις, βόλεϋ, στην ανοιχτή θάλασσα ο χρόνος είναι απεριόριστος , από μια μικρή βόλτα με τα πανιά για δύο ή τρείς ώρες ή μια απόδραση εκτός πόλης με το σκάφος το Σαββατοκύριακα,μέχρι και πολυήμερες διακοπές.
Παράλληλα συνδυάζει και όλες τις άλλες ευχάριστες απασχολήσεις που  μπορεί να έχει ένα άτομο :
  1. Κολύμπι σε ερημικές παραλίες που δεν έχουν πρόσβαση από την ξηρά , καθαρά νερά και μέρη χωρίς πολύ κόσμο.
  2. Μουσική κατά την διάρκεια του ταξιδιού...Το μόνο που μπορεί να ενοχλήσει είναι το θροίσμα του ανέμου και ο παφλασμός του κύματος.
  3. Διάβασμα κατά την διάρκεια του ταξιδιού ή την ώρα που έχουμε αγκυροβολήσει σε μια παραλία ή στο λιμάνι.
  4. Γαστρονομικές απολαύσεις αφού τα σκάφη διαθέτουν κουζίνα και με τις απαραίτητες προμήθειες μπορούμε να απολαύσουμε ότι τραβάει η όρεξη μας.Και τι καλύτερο μετά από ένα μπάνιο , από ένα ωραίο μεζεδάκι και μια καλή μουσική.
  5. Συνδυάζει την πεζοπορία ή την ορειβασία για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τα νησιά και να απολαύσουν μια ωραία ανατολή ή ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα .
  6. Μπορούμε να το απολαύσουμε όχι μόνοι μας αλλά με την συντροφιά μας ή την οικογένια.