Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ 

 Η νέα γενιά για να ασχοληθεί με τον αθλητισμό θα πρέπει να βρει παραδείγματα αθλημάτων και πρότυπα αθλητών που βασίζονται στον καθαρό και υγιή αθλητισμό. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο που μας χάρισαν η Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008.


Σε ποιούς απευθύνεται
Η ιστιοπλοΐα είναι άθλημα που δεν χρειάζεται υπεραθλητές. Το φύλο η σωματική διάπλαση και η φυσική κατάσταση δεν είναι το ζητούμενο για να ξεκινήσει κάποιος την ιστιοπλοΐα. Και αυτό γιατί οι γνώσεις που αποκτούνται σε συνδυασμό με τη συνεχή μάθηση και τη θέληση του αθλούμενου είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ιστιοπλόου.


Τι προσφέρει ως άθλημα
Η ιστιοπλοΐα ενδυναμώνει και παιδαγωγεί τους χαρακτήρες των αθλητριών και των αθλητών, καλλιεργώντας τη θέληση, την αυτοπεποίθηση, την αποφασιστικότητα, αθλώντας παράλληλα σώμα και ψυχή.Προάγει την άθληση, την αναψυχή, την ομαδικότητα,την ανάπτυξη του αισθήματος της ευθύνης την αγάπη για την θάλασσα και την φύση και τέλος διαφέρει από τα άλλα αθλήματα διότι η μάθηση στην ιστιοπλοΐα δεν σταματάει ποτέ αλλά είναι συνεχής.